Καμένα μαλλιά; Αφυδατωμένη επιδερμίδα; Ραγάδες; Μυστικό: Βούτυρο ΚΑΡΙΤΕ

Το βούτυρο καριτέ έχει φανατικούς οπαδούς. Είναι βούτυρο ομορφιάς σε μαλλιά και σώμα. Αφήνει μια αισθαντική αίσθηση και λαμπερό αποτέλεσμα. Αναδομεί την επιδερμίδα στο πρόσωπο και το σώμα, αναδομεί επίσης και τα μαλλιά μετά την κούραση από την ηλιακή ακτινοβολία γι αυτό και θεωρείτε εξαιρετικό αντιγηραντικό. Αποτελεί από μόνο του ένα ολοκλρωμένο σύστημα επανόρθωσης και ανανδόμησης της γυναικείας ομορφιάς. Συστήνεται ιδιαίτερα,  μετά τη λήξη των θερινών μας διακοπών. Φροντίζει επίσης, τα γερασμένα ταλαιπωρημένα από δουλειές γυναικεία χέρια. Είναι ακόμη μια καλή λύση για έξτρα φροντίδα το βράδυ. Όπως και για φωτεινή ανάλαφρη και αναζωογονητική αίσθηση στα μαλλιά. Προλαμβάνει και θεραπεύει τις ραγάδες σε συνδυασμό με άλλα αιθέρια έλαια. Αλλά πάντα χρησιμοποιείται ως βάση για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης στο γυναικείο σώμα. Θεωρείτε από τους επαΐοντες ως δεδομένο και αυτονόητο. Γιατί που θα βρείς καλύτερη φροντίδα; Το βούτυρο καριτέ «φυλάσει» μέσα του  5 διαφορετικά και πολύτιμα φυτικά λιπαρά οξέα,τα οποία και κατακλύζουν το 90% της σύνθεσης του! Τα ευεργετικά αυτά οξέα, χωρίζονται σε στεατικά (Stearic Acid) και ελαϊκά (Oleic Acid) λιπαρά.

Αυτή ακριβώς η υψηλή σύνθεση του σε λιπαρά φυτικής σύστασης, δίνει στο βούτυρο καριτέ εξαιρετικές ενυδατικές ιδιότητες.  Κυρίως το βούτυρο καριτέ προφυλάσσει και αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος –προσόν ανεκτίμητο για καλλυντικό. Προστατεύει το δέρμα από τις εξωτερικές βλαβερές επιθέσεις, από το κάπνισμα, την ηλιακή ακτινοβολία και τη ρύπανση, χάρη στην παρόμοια δράση του με το πράσινο τσάι! Χαρακτηριστικό είναι, ότι από τις  10 φαινολικές ουσίες που περιέχει το Βουτυρο Καριτέ, οι 7 είναι Κατεχίνες (catechins) οι οποίες εντοπίζονται και στο Πράσινο Τσάϊ.

Οι κατεχίνες εκτός από την σύσφιξη και την αναζωογόνηση που προσφέρουν είναι πλέον γνωστό ότι είναι εξαιρετικά αντιγηραντικές, καθώς καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. To Βούτυρο Καριτε είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνες Ε και Α, γνωστές για την εξασφαλισμένη γήρανση που προσφέρουν. Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες έρευνες στον τομέα της αντιγήρανσης,  η βιταμίνη Α ιδικά σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Ε είναι η μόνη που όχι μόνο μπορεί να σταματήσει τον χρόνο, αλλά και  να τον γυρίσει πίσω!! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι υπομονή! Τα λάδια φέρνουν μονιμότερα αποτελέσματα από τα πανάκριβα προϊόντα των μεγάλων εταιρειών ενώ  η αλλαγή και η αναζωογόνηση που προσφέρουν δεν έρχεται επιθετικά, αλλά  σταδιακά. Η λάμψη και η φροντίδα βέβαια θα φανεί από την πρώτη ώρα όμως ο χρόνος προς τα πίσω, θα γυρίσει μετά από ένα χρόνο εντατικής φροντίδας με το προϊόν σας και θα σας κρατήσει πλήρως υπερήφανη και νέα! Οι βιταμίνες Α και Ε λοιπόν, έχουν αντιμικροβιακή δράση και είναι πολύτιμοι σύμμαχοι της επιδερμίδας στην αντιμετώπιση ερεθισμών, μολύνσεων και εκζεμάτων.

Από πού προέρχεται το βούτυρο καριτέ;

  • Το όνομα του προέρχεται από τη Σενεγαλέζικη λέξη ghariti που περιγράφει το δέντρο και η οποία στα Γαλλικά αποδώθηκε ως “karité”.

Παράγεται μέσω της επεξεργασίας των καρπών του δέντρου Vitellaria Paradoxa, που φυτρώνει στη Δυτική και Κεντρική Αφρική. Χαρακτηριστικό στην εμφάνιση των καρπών του, είναι ότι μοιάζουν πολύ με τα δικά μας δαμάσκηνα και αυτοί οι καρποί πλέον, παράγονται όταν το δέντρο φτάσει στην ηλικία των 15 ετών. Για την ιστορία, το εμπορευόταν η Αρχαία Αίγυπτος. Το μαρτυρούν σχετικά κείμενα,  που περιγράφουν τη μεταφορά του με καραβάνια. 

  • Το βούτυρο καριτέ μένει παγωμένο σε θερμοκρασία δωματίου (μέχρι τους 25C) αλλά απλώνεται με ευκολία μόλις έρθει σε επαφή με το δέρμα σας.

 Αν θέλετε να επιλέξετε βούτυρο καριτέ η να ενημερωθείτε καταναλωτικά, μπορείτε να συνδεθείτε με τον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.mystikavotana.gr



Πηγή:  http://www.mystikavotana.gr

0 Σχόλια

    Άφησε το σχόλιο σου

    Συνδεθείτε εδώ χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του λογαριασμού σας για να αφήσετε το δικό σας σχόλιο. Αν δεν είστε εγγεγραμένος χρήστης γραφτείτε εδώ.