Ποιος είναι αυτός που πληρώνει στο πρώτο ραντεβού;

Ε όχι πια. Είμαι στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού.
Βαρέθηκα πια να βγαίνω με άνδρες που δεν λένε να χώσουν το χέρι στην τσέπη.

Και όχι βαθιά, μιας που στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για το πρώτο ραντεβού.

Πείτε μου για να ξέρω: είμαι η μοναδική που γίνομαι υστερική που όταν έρθει η ώρα να πληρωθεί ο λογαριασμός,  κάποιοι θυμούνται πως πρέπει να πάνε στην τουαλέτα, κάποιοι πάλι να κάνουν ένα σημαντικό τηλεφώνημα, και κάποιοι πάλι (ναι φίλες μου, μου έχει συμβεί και αυτό) ξεχνούν το πορτοφόλι στο σπίτι τους; Τι θα πει το ξέχασαν; Άλλαξαν τσάντα και πήραν τη βραδινή;

Σύμφωνα με το savoir vivre πληρώνει αυτός που προσκαλεί σε δείπνο. Είτε αυτός είναι ο άντρας, είτε η γυναίκα. Δεν το δέχομαι. Το savoir vivre θα πρεπε να λέει πως οι άνδρες είναι αυτοί που πληρώνουν στο πρώτο ραντεβού. Εξάλλου, που πήγε ο ιπποτισμός τους; Ναι, γιατί περί ιπποτισμού πρόκειται. Και από την άλλη ποιος είναι αυτός που θα μου πει πως πληρώνοντας οι άνδρες, οι γυναίκες κακομαθαίνουν!.  

Φυσικά οι περισσότερες κυρίες και δεσποινίδες αναμένουν από το συνοδό τους να καλύψει τα έξοδα του πρώτου ραντεβού....Και συμφωνώ απολύτως. Διότι μέσω αυτής της χειρονομίας, καταλαβαίνουμε εμείς οι γυναίκες, αν ο άνδρας αυτός ενδιαφέρεται πραγματικά για εμάς. Από την πρώτη κιόλας συνάντηση!.

Για μπείτε λιγάκι στη θέση του. Αν είσασταν εσείς ο άνδρας και διαπιστώνατε πως η γυναίκα που έχετε απέναντι σας δεν πληρεί τις προδιαγραφές αυτής που θεωρείτε ιδανική για εσάς, τότε δεν θα πληρώνατε.

Βέβαια, υπάρχει και το εξής φαινόμενο. Μπορεί οι άντρες να προσφέρονται στην πλειονότητά τους να κεράσουν, αλλά περισσότερες από τις μισές γυναίκες πληρώνουν το μερίδιό τους στο πρώτο ραντεβού!.

Γιατί βρε κορίτσια; Είπαμε ισότητα, δεν αντιλέγω. Αλλά αφήστε τον να πάρει αυτός πρωτοβουλία στο θέμα της πληρωμής του λογαριασμού. Γιατί με τον τρόπο αυτό δείχνει πως ενδιαφέρεται από την πρώτη κιόλας συνάντηση. Και στο μέλλον, θα σας νοιάζεται κιόλας!.

Το ξέρετε ότι περισσότεροι από τους μισούς άνδρες, πηγαίνουν στο πρώτο ραντεβού με την πρόθεση να πληρώσουν; Γιατί να τους το χαλάσουμε;

Από την άλλη, αν είστε από τις τυχερές και υπάρξει δεύτερο και τρίτο και τέταρτο, τότε ο καθένας οφείλει να πληρώσει το μερίδιο του. Και αν κάποιο από αυτά το οργανώσατε εσείς καλό είναι να το επωμισθείτε εξ ολοκλήρου πάνω σας. Ποιο; Το λογαριασμό εννοείτε!
 
Φίλες μου εύχομαι ολόψυχα και από τα βάθη της καρδιάς μου πολλά καλοπληρωμένα…πρώτα ραντεβού!

Σταυρούλα Αδαμάκη
viliadamaki@mylady.gr

 

 

 

 

0 Σχόλια

    Άφησε το σχόλιο σου

    Συνδεθείτε εδώ χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του λογαριασμού σας για να αφήσετε το δικό σας σχόλιο. Αν δεν είστε εγγεγραμένος χρήστης γραφτείτε εδώ.