Τα κανόνια του Ναβαρόνε

Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα που έγραψε ο Alistair MacLean το 1957 σχετικά με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Mια ομάδα καταδρομών προσπαθεί να καταστρέψει ένα απόρθητο Γερμανικό φρούριο με δυο μεγάλα και άκρως επικίνδυνα πυροβόλα όπλα, το οποίο βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος και εμποδίζει τη διέλευση του συμμαχικού στόλου προς τη Κέρο που σκοπό έχει τη διάσωση 2000 συμμάχων, οι οποίοι κυριολεκτικά βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο.

Είναι μία από τις πιο διάσημες κινηματογραφικές επιτυχίες αμερικάνικης παραγωγής του 1961. Την ταινία την σκηνοθέτησε ο J. Lee Thompson με πρωταγωνιστές τους, Gregory Peck, David Niven, Anthony Quinn, Anthony Quayle, Stanley Baker, Irene Papas και πλήθος από άλλους ηθοποιούς. 
 
Η ταινία προτάθηκε για επτά βραβεία Oscar ωστόσο κέρδισε μόνο ένα, αυτό των καλύτερων εφέ αλλά και δύο Χρυσές Σφαίρες (καλύτερης δραματικής ταινίας και καλύτερης μουσικής επένδυσης). Η πρώτη προβολή της ταινίας έγινε στους αμερικάνικους κινηματογράφους στις 22 Ιουνίου του 1961 από την Columbia Pictures.

Τάνια Νικολοπούλου
tnikolopoulou@mylady.gr

 


 

0 Σχόλια

    Άφησε το σχόλιο σου

    Συνδεθείτε εδώ χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του λογαριασμού σας για να αφήσετε το δικό σας σχόλιο. Αν δεν είστε εγγεγραμένος χρήστης γραφτείτε εδώ.