Πικάντικη σαλάτα με φύλλα από παντζάρι

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα)


1 κιλό φύλλα από παντζάρια
1 μεγάλος βολβός από παντζάρι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1 κουτ. σουπ. ψιλοκομμένο μαινατανό
8 ελιές θρούμπες
½ κουτ. γλυκ. κόλιανδρο τριμμένο
3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο (για την σαλάτα)
½ φλιτζ.τα. ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
2 κουτ. σουπ. ξύδι μπαλσαμικό
1 κουτ. σουπ. αλεύρι
αλάτι
πιπέρι


1. Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα από τα  παντζάρια κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τα αφήνουμε   να βράσουν για 7-8 λεπτά. Τα τραβάμε με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ όπου και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
2. Πετάμε το νερό που πιθανόν να έχουν κατεβάσει και ρίχνομε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την ψιλοκομμένη ντομάτα το κόλιανδρο, λίγο αλάτι, το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο ξίδι. Ανακατεύουμε την σαλάτα πολύ καλά ώστε να αναμειχθούν τα υλικά και βάζομε την σαλάτα στο ψυγείο να δροσίσει λίγο.
3. Ωστόσο καθαρίζουμε το βολβό του παντζαριού από την εξωτερική φλούδα. Πλένουμε καλά και το τρίβουμε στον ρεντέ σε λεπτά φετάκια όπως τα τσίπς πατάτας. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, μια πρέζα κόλιανδρο, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι . Ανακατεύουμε και ρίχνομαι τα φετάκια από τα παντζάρι για να «πουδράρομε» ελαφρά.
4. Τα παίρνουμε με το χέρι μας και τα ρίχνομε ένα ένα σε καυτό ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά ίσα να τηγανιστούν και να ξεροψηθούν. Τα τραβάμε και τα ακουμπάμε  σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
5. Βγάζουμε την σαλάτα από το ψυγείο Σκορπάμε τριγύρω τα τραγανά φετάκια από το παντζάρι, τις ελιές και πασπαλίζουμε με το φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

www.mirsini.gr


 

0 Σχόλια

    Άφησε το σχόλιο σου

    Συνδεθείτε εδώ χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του λογαριασμού σας για να αφήσετε το δικό σας σχόλιο. Αν δεν είστε εγγεγραμένος χρήστης γραφτείτε εδώ.