Τραγανό κέικ κανέλλας με κόρν φλέικς

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος:  35 – 40 λεπτά

Υλικά: (για 8-10 άτομα)

110 γρ. βούτυρο
220 γρ. ζάχαρη
2 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
225 γρ. αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
2 κουτ. σουπ. γεμάτες μπέικιν πάουντερ
1 ½  κουτ. σουπ. κανέλλα
150 ml γάλα
μια πρέζα αλάτι
25-30 γρ. κορν φλέικς

Εκτέλεση:

1. Καταρχήν προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, την μισή ζάχαρη και τους κρόκους των  αυγών. Δουλεύουμε με το ηλεκτρικό μίξερ, μέχρι τα υλικά να ενωθούν και να γίνουν ένας ωραίος κρεμώδης χυλός.
2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, με την μισή κανέλα και το μπέικιν πάουντερ. Αρχίζουμε να ρίχνουμε το μείγμα από το αλεύρι στον χυλό, σιγά σιγά και εναλλάξ με το γάλα, δουλεύοντας συνεχώς με το μίξερ το μείγμα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
3. Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και αργά αργά την ενώνουμε με κυκλικές κινήσεις με το υπόλοιπο μείγμα, ώστε να μην μας ξεφουσκώσει. Αδειάζουμε το κέικ σε μια στρογγυλή φόρμα, την οποία έχουμε ελαφρά βουτυρώσει.  
4. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα κόρν φλέικς με την υπόλοιπη  ζάχαρη και την υπόλοιπη κανέλλα και μιάμιση κουταλιά της σούπας βούτυρο.
Πασπαλίζουμε με το μείγμα αυτό το επάνω μέρος του κέικ. Τα κόρν φλέικς θα μισοβυθιστούν στον χυλό, αλλά θα μείνουν στην κορυφή. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά πριν το σερβίρουμε.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ "ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ", ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

0 Σχόλια

    Άφησε το σχόλιο σου

    Συνδεθείτε εδώ χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του λογαριασμού σας για να αφήσετε το δικό σας σχόλιο. Αν δεν είστε εγγεγραμένος χρήστης γραφτείτε εδώ.